Bulgaria, Ciclism, Orlova Chuka, Tabere cu Suflet, Valea Lomului, Weekend Activ

Cu bicicletele la Pestera Orlova Chuka si monumentele UNESCO din Valea Lomului

TabereCuSuflet.091Luna viitoare va invitam la o noua tura cu bicicletele in Bulgaria, pe Valea Lomului:) Vom pedala prin Rezervatia Naturala Rusenski Lom si ii vom descoperi frumusetile, vom explora Pestera Orlova Chuka – a doua ca marime din tara vecina – si vom vizita Bisericile rupestre de la Ivanovo, monument inscris pe listele UNESCO!

Valea Lomului este un loc cu totul special! “Nu credeam sa exista un loc atat de frumos asa aproape de Bucuresti” spunea un participant la un Weekend Activ din aceasta zona! Intr-adevar, de cum te urci pe bicicleta te simti purtat in alta lume!
Ne vom indrepta intai spre Pestera Orlova Chuka, iar explicatiile simpatice ale ghidului si jocul de lumini din pestera vor transforma vizita intr-o experienta cu totul memorabila! Apoi ne vom urca pe bicicleta si vom pedala prin Canionul Lomului, cu peretii sai abrupti de calcar, in care apa si mai apoi oamenii au sapat forme si galerii incantatoare! Vom vizita Biserica rupestra de la Ivanovo – monument UNESCO, apoi vom explora bisericile ascunse in peretii de pe malul opus!

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele & & vizita ghidata in Pestera & explorare Biserici rupestre

Cand: Sambata, 19 octombrie

Unde: Valea Lomului (Bulgaria)

Obiective: Bisericile rupestre de la Ivanovo si Pestera Orlova Chuka

TabereCuSuflet.002Bisericile rupestre de la Ivanovo sunt inscrise in patrimoniul UNESCO inca din anul 1979. Bisericile sunt sapate in stanca, la peste 30 m inaltime, si au fost locuite de catre calugari isihasti intre secolele XIII-XVII. Bisericile detin o valoare culturala si istorica deosebite datorita picturilor murale, datand din secolele XIII-XIV si pastrate in cinci din multele biserici de piatra. Pictori talentati au pictat peretii acestora in fresce realiste, folosind multa culoare si elemente compozitionale, transformandu-le intr-o adevarata comoara a picturii medievale. Mai multe detalii

Pestera Orlova Chuka
TabereCuSuflet0025In rezervatia naturala Rusenski Lom se gasesc cateva sute de pesteri, insa cea mai mare si mai cunoscuta este Orlova Chuka sau Cuibul de Vulturi! Situata la o inaltime de 40 m deasupra Canionului Negru, este a doua ca marime din Bulgaria! Mai multe detalii

Dificultate traseu: Se merge cu bicicleta pe drumuri forestiere si pe poteci cu vegetatie, pe malul raului, iar dificultatea traseului este redusa. Lungimea este de 10 km, iar diferenta de nivel nesemnificativa.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Indrumare, apa, baruri energizante si garantia unei ture frumoase:)

Cat costa: 50 Ron. Reducere 20% pentru detinatorii de carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Servicii extra: La cerere putem sa oferim si transport sau inchiriere bicicleta.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 15 octombrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Mai multe detalii veti primi dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la ultima iesire la Orlova Chuka si Ivanovo.


Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

2 thoughts on “Cu bicicletele la Pestera Orlova Chuka si monumentele UNESCO din Valea Lomului”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s