Tabere cu Suflet, Vulcanii Noroiosi, Weekend Activ

Weekend Activ la Vulcanii Noroiosi

taberecusuflet-0446O alta Tura deosebita, pe 2 roti, pe care o propunem, cu care si inchidem sezonul de toamna, este cea de la Vulcanii Noroiosi!  Este un loc cu totul deosebit si, in afara renumitilor vulcani, vom vedea o Manastire – Cetate si o multime de alte lucruri interesante:)

taberecusuflet0106Vulcanii Noroiosi sunt niste Vulcani in miniatura, care emana gaze din zonele cutate. Gazele aduc la suprafata noroi, care se usuca in timp, dand zonei un aspect selenar.
Sunt trei areale de Vulcani Noroiosi in zona Berca: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu. Se spune ca Paclele de la Beciu sunt cele mai active, iar Paclele Mici cele mai spectaculoase.
In preajma Vulcanilor Noroiosi cresc o multime de flori frumoase, unele endemice. Mai multe detalii

taberecusuflet0016Manastirea Berca
Primul lucru pe care il vom vizita in tura noastra cu bicicletele la Vulcanii Noroiosi va fi Manastirea – Cetate Berca. Manastirea a fost ridicata in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu, in stil brancovenesc, fiind ctitorita in secolul al XVII-lea de catre boierii Candesti din Patarlagele. A fost inaltata ca o Cetate medievala, cu ziduri groase de aparare. Din falnica Cetate insa, se mai vad doar cateva ziduri ce stau gata sa se prabuseasca. S-a pastrat doar biserica, foarte frumoasa in interior, cu frescele originale ale pictorului Parvu Mutu, al carui autoportret se afla chiar la intrare. Mai multe detalii

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 24 noiembrie Sambata, 30 noiembrie

 

Unde: Vulcanii Noroiosi

Alte obiective: Manastirea Berca

Cine: Iesire deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Dificultate: Medie. Tura are 22 km si 300 m diferenta de nivel. Se merge pe asfalt si macadam, iar timpul estimat de parcurgere este de 3-4 ore.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, produs energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cu minim o saptamana inainte.

Contributie: 50 lei. Reducere 20% pentru posesorii de carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu microbuzul. Costul pentru transport este de 50 lei / pers.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 26 noiembrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura la Vulcanii Noroiosi, precum si un scurt film de la prietenii nostri de la fotovideo-sinaia.ro:

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet.ro

4 thoughts on “Weekend Activ la Vulcanii Noroiosi”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s