Psihologie, Tabere cu Suflet, WeCare

Cabinetul de Psihologie

taberecusuflet2781Avem vesti bune din Cabinetul de Psihologie🙂 Incepand din 2020 vom colabora cu Dr. Psiholog Arama Nuti pentru a gasi cele mai bune metode de a ajuta copiii cu diferite tulburari comportamentale!

Inca de la infiintare, unul dintre obiectivele esentiale ale Asociatiei Tabere cu Suflet a fost dezvoltarea psihomotorie normala a Copiilor.
Pentru realizarea acestui obiectiv se organizeaza anual, mai multe Competitii si activitati sportive in aer liber. Pe zona psihica, impreuna cu firma TeamXpert Europe – initiator al proiectului CSR Tabere cu Suflet, au fost dezvoltate mai multe activitati ce se concentreaza pe dezvoltarea senzoriala, intelectuala, afectiva si sociala a Copilului.

Aceste activitati au fost folosite – si si-au dovedit utilitatea – in lucrul cu copiii normali. Odata cu deschiderea programului Zambet pentru toti Copiii pentru copii cu diferite forme de handicap, inclusiv psihic, a aparut nevoia de ajutor calificat, caci din echipa noastra nu facea parte niciun psiholog.
De-a lungul timpului au fost si alte situatii in care simteam nevoia de un astfel de ajutor de specialitate. Spre exemplu erau copii inscrisi in tabara la recomandarea unui psiholog, de cele mai multe ori fara stiinta organizatorilor. Acesti copii au uneori nevoie de o atentie speciala din partea organizatorilor ca sa poata participa cu succes la activitati. Iar daca parintii nu transmit informatiile necesare, ei trebuie identificati cat mai rapid, pentru a-i putea ajuta sa se integreze si sa se bucure de tabara.
Aceasta nevoie poate aparea si la copiii care au suferit o trauma (cum ar divortul parintilor spre exemplu). Probabil nu este o intamplare ca in perioada 2017-2018 aproape jumatate dintre copiii participanti proveneau din familii monoparentale sau trecusera prin experienta unui divort al parintilor.

Avand in vedere aceasta nevoie, Asociatia Tabere cu Suflet a colaborat de-a lungul timpului cu mai multi psihologi, care ne-au ajutat in mod voluntar, in masura timpului disponibil. Anul acesta am contactat-o pe Dr. Psiholog Arama Nuti si, impresionati de povestea unui pacient, am decis sa o recomandam si sa colaboram pe termen nedefinit:) Iata povestea:

Incepem mai intai prin a-l prezenta pe Andrei, un baiat care a venit in mai multe tabere, inclusiv in cea cu bicicletele din Thassos. Este un baiat minunat, pe care ne-a facut mare placere sa il avem alaturi si care ne-a cucerit cu firea sa echilibrata si cu intelepciunea sa chiar, desi are doar 12 ani:). In mod surprinzator, la sfarsitul taberei mama lui ne-a marturisit ca venise in tabere la recomandarea D-nei Psiholog, din cauza ca in urma cu doi ani (la 10 ani adica) fusese in alta tabara si a plans atat de mult de dorul ei incat cinci zile nu a mancat nimic! Am mai avut si noi copii care sa planga dupa parinti, insa, slava Domnului, niciunul care sa nu sa se integreze pana la urma si, mai ales, care sa nu manance!
Surprinsi, am decis sa o contactam pe D-na Psiholog pentru a afla cum s-a petrecut transformarea aceasta miraculoasa. Dansa ne-a impartasit cu amabilitate experienta si ne-a dezvaluit solutia. Nu i-am cerut acordul inca, asa ca nu putem sa va spunem deocamdata decat ca solutia o implica mai mult pe mama decat pe Andrei! Ce este mai important, am simtit ca rezonam intru totul cu aceasta poveste, asa ca am decis sa o recomandam din toata inima!

Mai multe detalii despre D-na Dr. Psiholog, precum si despre variantele de consiliere oferite, gasiti aici.

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s