Filantropica, Tabere cu Suflet, WeCare

WeCare pentru Catrina

WeCareCatrinaRebegeaViata este plina de probleme, asa ca nu este de mirare ca zilnic suntem asaltati de o multime de de cereri de ajutor! Ne facem datoria si incercam sa ajutam cat mai multe persoane cu resursele pe care le avem. Daca nu reusim, publicam macar cererea pe pagina WeCare Filantropica, cu speranta ca alti oameni inimosi sa poata ajuta la randul lor!
De curand am primit pe pagina de social media o invitatie la o campanie intitulata: “Sa invingem impreuna cu Catrina, pentru viata!”

Iata textul cererii:

“Sunt Catrina Rebegea, am 42 de ani, sunt căsătorită, mămica unui băiețel minunat de 6 ani.
Trăiesc un coșmar care a început în iulie 2018, cu un diagnostic dur și sec: cancer mamar, unul foarte agresiv și greu de tratat.

Un șir de erori au construit povestea mea, căreia îi pot da titlul “Cum poți să mori în România dintr-un fleac”.
Mi s-a spus, cu o suficiență de sine greu de uitat, “Asta nu e cancer, e un fleac”. A urmat o operație incompletă și apoi adaptarea tratamentului din mers. S-au înșelat, “Fleacul” era cancer.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut peste toate, oricât de grele. Păream bine. Până în iunie 2019, când am descoperit 2 ganglioni intramamari maligni. A urmat altă intervenție efectuată de alți medici, dar și ea inadecvat, în ciuda asigurărilor și recomandărilor primite. Am făcut imediat recidiva locală, cancerul răspândindu-se agresiv și violent în interiorul toracelui. Nici această recidivă nu a fost depistată la timp, fiind considerată inițial o fibroza cauzată de radioterapie și de intervenția chirurgicală.
Într-o luna și jumătate s-a dezvoltat o tumora interioara de 8 cm, vizibilă apoi și la exterior, impreuna cu alte metastaze ganglionare și posibil pulmonare.
Acest tip de cancer, triplu negativ, este rar (aproximativ 15 % dintre cancerele de san) și este specific celor cu vârste de pana la 45 de ani. Am reinceput chimioterapia, dar tipul de celulă este rezistent la acest tratament.

Timpul meu în această lume a fost estimat de medicul oncolog la 2 – 3 luni de viață cu tratamentul clasic.
Șansa mea este un tratament inovator, imunoterapie (Atezolizumab & Nab-paclitaxel ), tratament disponibil în Europa, dar care nu este încă aprobat și decontat în România. Rezultatele obținute până acum cu acest tratament la alte paciente îmi dau speranțe mari și dorința de a-l urma cât de repede posibil, din ianuarie.
Costurile acestei terapii sunt însă prea mari pentru mine și familia mea. Este nevoie de 75000 Euro.

Mi se spune ca sunt o luptătoare, că sunt puternică. Sunt și lupt,. Dar am nevoie de toate armele în această LUPTĂ în care trebuie să îl înving pe Mr C (prescurtarea adaptată de la Monster Cancer și nu de la Mister Cancer – pentru ca da, simt ca lupt cu un monstru).
E inutil să spun cât de frustrant este că statul roman are mereu alte priorități financiare și nu poate da aceleași șanse la viață pe care alte țări din lume le oferă deja.
O să spun și strig insă că vreau sa trăiesc, că vreau sa fiu alături de copilul meu aici, nu “din cer”.
Știu ca viața mea nu va mai fi la fel, dar nu vreau sa plec, vreau să rămân.
Am o mare credință în Dumnezeu, știu că există minuni și că uneori minunile EL le face și prin noi, oamenii. Știu că există oameni cu suflet mare care vor sa ajute și că nimic nu e imposibil atunci când binele ne unește.”

Toți cei care vor sa o ajute pe Catrina, pot gasi mai multe detalii pe pagina campaniei

(*) Disclaimer: Cererile apartin in totalitate persoanelor care ne contacteaza. Daca nu este mentionat altfel, nu facem verificarea sursei si nu ne asumam responsabilitatea pentru veracitatea informatiilor. Pentru detalii va rugam sa luati legatura cu persoana de contact.

Sursa: Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s