O Lume mai buna!, Sinaia, Sport pentru toti Copiii, Tabere cu Suflet, WeCare

Pamatufurile si Copiii

pamatuf0608La inceputul lunii, intr-una din ultimele zile de schi din acest sezon, am primit o sanctiune sub forma de avertisment, pentru montarea unui slalom pe partie, cu 7 pamatufuri! Cei mai afectati sunt copiii, caci ei se bucurau cu adevarat de jocurile pe partie si de mini concursurile cu  pamatufurile multicolore! Pentru a nu-i lipsi de aceasta bucurie, sustinem, prin programele WeCare Sport pentru toti Copiii si O Lume mai buna, contestarea acestei sanctiuni:(

Anul acesta, sezonul de schi a fost unul scurt. Chiar inainte sa izbucneasca pandemia, de 1 Martie, am mers o zi la Sinaia, sa schiem cu copiii nostri si sa ne bucuram de soare si de zapada. Bucuria ne-a fost  umbrita insa de sanctiunea pe care am primit-o pentru ca, citam, „am montat fanioane in vederea antrenarii unor copii apartinand Asociatiei Tabere cu Suflet fara acordul scris al Primariei Sinaia”. Culmea este ca era vorba de o iesire privata, in familie, iar “fanioanele” erau celebrele pamatufuri de sters praful, care nu pot rani pe nimeni care ar vrea sa schieze si nu reprezinta in niciun fel un obstacol!
Din pacate, sanctiunea vine ca urmare a unui articol in care criticam decizia celor de la Telegondola Sinaia, care apartine Consiliului Local, de a nu permite unei firme rivale – operator de cablu in Sinaia, sa functioneze desi conditiile permiteau acest lucru! Din pacate, se pare ca  adevarul este un lux care trebuie sanctionat!

Cei mai afectati sunt copiii, caci adultii nu se mai antreneaza de mult pentru concursuri, in schimb pentru cei mici este o adevarata fericire sa schieze printre ele:) Nu de putine ori copii de pe partie, atrasi de pamatufuri, ne rugau sa schieze cu noi:)
Jandarmii ne-au spus ca daca le mai folosim pe partie riscam sa primim  o amenda, de aceea am ales drumul spinos al contestarii in instanta. Suntem constienti ca aceasta actiune presupune un efort, atat material cat si uman, caci o contestatie inseamna proces, iar intr-un proces nu castiga nimeni, toate partile pierd timp si energie. Credem insa ca merita sa luptam pentru dreptul de a folosi pamatufurile pe partie, nu pentru noi, ci pentru toti copiii, din Tabere cu Suflet sau nu, care vor sa schieze printre ele!

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s