Tabere cu Suflet, Totul va fi Bine!, WeCare

Muzee online

The Annunciation.FraAngelico
Fra Angelico, Buna vestire, Muzeul Prado, Madrid

Apropierea de natura este una dintre Valorile Tabere cu Suflet! Fie ca mergem la schi, cu bicicleta, cu caiacul, in drumetie sau la catarat, suntem in natura iar activitatile  noastre sunt eminamente outdoor! Acum insa epidemia de coronavirus ne tine in casa si nu ne lasa sa iesim afara, asa ca pentru sanatatea psihica suntem nevoiti sa cautam noi variante de activitati.
Incepand cu acest articol vom incerca sa impartasim diferite moduri de a petrece timpul in mod util si placut. Unul dintre ele este sa vizitam cele mai mari si mai faimoase muzee, de acasa!

Muzeul Luvru
Luvru este cel mai vizitat muzeu din lume, cu peste 10 milioane de vizitatori anual. Se afla in Franța, in centrul Parisului, intr-un fost palat regal – Palatul Luvru. Aici se gasesc unele dintre cele mai importante monumente istorice si opere de arta ale omenirii: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo sau Gioconda de Leonardo da Vinci.
Se poate vizita online galeria de arta egipteana, galeria lui Apolo si Luvrul medieval. Este nevoie sa aveti instalat programul adobe flash.
Link

Muzeul d’Orsay
Musée d’Orsay este un alt muzeu renumit din Paris. A fost inaugurat în 1986 in clădirea Gării d’Orsay, care a fost construita pentru Expozitia Universala din 1900. Gazduieste cea mai mare colecție de impresionisti și post-impresioniști din lume, inclusiv 24 de lucrari ale lui van Gogh.
Link

Muzeul Prado
Museo del Prado este unul dintre cele mai importante muzee ale lumii. Situat in Madrid, Spania, acesta gazduieste o imensa galerie de tablouri, cu peste 8.600 de picturi, intre care lucrări ale spaniolilor Diego Velázquez și Francisco Goya, precum și renumitele lucrari ale lui Hieronymus Bosch, favorit al Regelui Filip al II-lea al Spaniei. Muzeul gazduieste o serie de colecții excelente semnate de El Greco, Peter Paul Rubens, Rafael, Tițian sau Pablo Picasso, precum si cateva lucrari deosebite precum Buna Vestire a lui Fra Angelico (foto). Toate acestea pot fi accesate online, criteriile de selectie fiind foarte cuprinzatoare.
Link

Teatrul Muzeu Dali
Salvador Dalí si-a creat propriul muzeu in orasul sau natal Figueres din Catalonia. Artistul este inmormantat intr-o cripta la subsolul muzeului. Numele de teatru-muzeu a fost ales chiar de Dali: “Vreau ca muzeul sa fie o carte singulara, un labirint, un mare obiect suprarealist. Va fi un muzeu total teatral. Cei care ii vor calca pragul vor pleca cu senzatia ca au au avut un vis teatral”
Pentru a vizita muzeul este nevoie sa aveti instalat programul adobe flash.
Link

Muzeul Guggenheim
Muzeul Guggenheim din Bilbao este, probabil, cel mai renumit muzeu de artă contemporană din intreaga lume. Este usor de recunoscut datorita stilului arhitectural unic,  “deconstructivist”. Aproape imediat după deschidere, care a avut loc in 1997, a devenit o atracție turistică importantă, “punand orașul Bilbao pe hartă”. Este unul din cele cinci muzee mondiale ale fundației Solomon R. Guggenheim. Expozițiile din cadrul muzeului se schimbă frecvent.
Link

Muzeul Pergamon
Muzeul este situat pe Insula Muzeelor din Berlin, fiind cel mai vizitat muzeu din Germania. Gazduieste cateva clădiri monumentale precum Altarul Pergamon, Poarta Iștar din Babilon, Poarta Pieței din Milet reconstruită din ruinele găsite în Orientul Mijlociu, precum și Fațada Mshatta. Clădirea muzeului a fost proiectată la inceputul sec XX special pentru a putea adaposti aceste impresionante monumente.
Link

Muzeul Pompeii
Muzeul Pompeii adaposteste ruinele vechiului Pompeii – unul dintre cele mai bine pastrate orase din perioada de inflorire a Imperiului Roman. Ruinele au fost ingrupate sub un strat gros de cenusa și piroclastite cu ocazia eruptiei vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr. Abia în anul 1748 a fost redescoperit întâmplător. Cercetările arheologice au scos la iveală o imensă cantitate de informații detaliate despre viața citadină în Imperiul Roman la culmea dezvoltării sale. În prezent, Pompeii este una dintre cele mai importante atracții turistice ale lumii.
Link

Galeria Uffizi
Galleria degli Uffizi, aflat in Florenta, Italia, este cel mai vechi muzeu din Europa si unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Colecția sa de pictură renascentistă, găzduită de un palat din secolul al XVI-lea, este cu adevărat deosebită și conține lucrări ale celor mai celebri pictori ai epocii, inclusiv Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli.
Link

Pinacoteca Brera
Pinacoteca di Brera este cea mai importanta galerie publica din Milano, Italia. Contine o colectie impresionanta de picturi semnate de Tintoretto, Caravaggio, Raphael, Rubens sau van Dyck.
Link

Muzeele Vaticane
Musei Vaticani este un complex muzeistic la Vatican, care reunește nu mai putin de zece muzee cu secțiuni diferite. Se pot vizita sălile de expoziție ale Bibliotecii Vaticane și alte săli decorate cu fresce din perioada Renașterii, printre care cele pictate de către Raffaello sau impresionanta Capela Sixtină.
Link

Muzeul de Arheologie din Atena
Muzeul de Arheologie din Atena este unul dintre cele mai valoroase muzee din lume. Adaposteste peste 20 000 de artefacte din preistorie pana in antichitatea tarzie.
Link

Rijksmuseum, Amsterdam
Rijksmuseum inseamna Muzeul Regal in lb.olandeza. Este situat în Amsterdam si este  dedicat artelor, tehnicii și istoriei. Are în posesie o mare colecție de picturi din secolul de aur olandez precum și o bogată colecție de artă asiatică. Colecția de picturi include lucrări de artiști precum: Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Jan Vermeer van Delft, Rembrandt van Rijn și ale copiilor lui Rembrandt.
Link

Muzeul Van Gogh
Muzeul dedicat lui Van Gogh se afla în Amsterdam. Muzeul contine peste 200 de picturi si peste 1.000 de desene, zeci de stampe si albume şi aproximativ 750 de scrisori trimise sau primite de marele artist. Pe langa acestea, aici se gasesc lucrari ale marilor artişti impresionisti ai sec al XX-lea – Paul Gauguin, Claude Monet, Paul Signac, Auguste Rodin sau Pablo Picasso.
Link

British Museum
Fondat în 1753, British Museum este unul dintre cele mai vechi și mai impozante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane. Printre acestea se gasesc cateva obiecte de o valoare inestimabilă, cum ar fi Piatra Rosetta, Craniul de cristal, Sfinxul din Taharqo sau un fragment din Columna lui Traian.
Link

Columna lui Traian
Din acest periplu virtual nu putea lipsi Columna lui Traian – monumentul antic construit din în anul 113 din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei asupra dacilor.  Columna se află în Roma, nu departe de Forul roman. Exteriorul este prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic, sub o formă epică, războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei. O copie creata de Emil Panaitescu de afla la Muzeul Național de Istorie a României.
Link


Acest articol face parte din proiectul WeCare #TotulVaFiBine. Proiectul a fost lansat in martie 2020, odata cu declararea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei cu ocazia epidemiei de Coronavirus. In cadrul proiectului ne propunem sa gasim solutii pentru a ajuta copiii si parintii sa treaca mai usor peste aceasta perioada mai dificila. Mai multe detalii

Foto: museodelprado. es

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s