ProDemos, Tabere, Tabere cu Suflet, Totul va fi Bine!, Vara, WeCare

Petitie online

TabereCuSuflet0179Starea de urgenta inceteaza pe 15 mai, iar doar o luna mai tarziu incepe Vacanta cea Mare cu cele 12 saptamani neintrerupte de Tabere de Vara­čÖé Pentru o Vacanta de vis, organizarea lor a inceput inca de anul trecut, insa acum, cu nici doua luni inainte, inca nu stim cum si in ce conditii se vor putea┬á desfasura aceste tabere:( De aceea am semnat o petitie prin care solicitam anuntarea reglementarilor pentru organizarea activitatilor din aceasta vara!

Iata textul integral al petitiei:

C─âtre: Ministerul Economiei Energiei ┼či Mediului de Afaceri – Sec╚Ťia Turism

Av├ónd ├«n vedere situa╚Ťia global─â de incertitudine cauzat─â de r─âsp├óndirea virusului COVID 19 ╚Öi impactul pe care aceast─â epidemie ├«l are ├«n special asupra industriei turismului (primul domeniu afectat ├«n situa╚Ťii de criz─â), v─â adres─âm aceast─â peti╚Ťie semnat─â at├ót agen╚Ťiile de turism specializate ├«n principal pe turismul ╚Öcolar (organizatori de excursii ╚Öi tabere pentru copii) c├ót ╚Öi de unit─â╚Ťile de cazare angrenate ├«n aceast─â activitate.

├Än contextul actual ├«n care elevii nu se vor mai putea ├«ntoarce la ╚Öcoal─â p├óna ├«n luna Septembrie, solicit─âm o pozi╚Ťie oficial─â a Ministerul Economiei Energiei ┼či Mediului de Afaceri – Sec╚Ťia Turism ├«n ceea ce prive╚Öte organizarea taberelor ╚Öi excursiilor ╚Öcolare pe teritoriul Rom├óniei ├«n perioada Iunie-Septembrie 2020. Principala noastr─â ├«ntrebare este: se vor mai putea desf─â╚Öura astfel de activit─â╚Ťi? Dac─â da, ├«n ce condi╚Ťii (num─âr maxim de persoane, proceduri de siguran╚Ť─â standard ├«n timpul activit─â╚Ťilor).

A trecut mai bine de o luna de la instituirea st─ârii de urgen╚Ť─â, moment care a coincis ╚Öi cu blocarea complet─â a activit─â╚Ťii noastre. ├Än aceast─â perioada am primit nenum─ârate solicit─âri de anulare a rezerv─ârilor pentru taberele ce ar urm─â s─â se desf─â╚Öoare ├«n vara acestui an, multe dintre acestea fiind ├«nso╚Ťite ╚Öi de solicitarea vehemen╚Ť─â de restituire a avansului. Ne╚Ötiind care va fi situa╚Ťia ├«n perioada Iunie-Septembrie ╚Öi neav├ónd ni╚Öte norme de aplicare, ne este foarte greu s─â venim ├«n ├«nt├ómpinarea turi╚Ötilor cu solu╚Ťii viabile. Returnarea avansului este, ├«n cele mai multe cazuri imposibil─â at├ót din punct de vedere contractual c├ót ╚Öi logistic. Avansurile ├«ncasate au fost redirec╚Ťionate c─âtre unit─â╚Ťile de cazare ╚Öi firmele de transport iar acestea au investit ├«n preg─âtirea loca╚Ťiilor pentru sezonul estival. Ne afl─âm astfel ├«n fa╚Ťa unui blocaj din care nu vom putea ie╚Öi f─âr─â ni╚Öte reglement─âri ╚Öi norme de aplicare pentru acestea.

├Än speran╚Ťa unui sprijin concret din partea Guvernului Rom├óniei, va mul╚Ťumim ╚Öi a╚Ötept─âm r─âspunsul dumneavoastr─â.

Daca doriti sa semnati aceasta petitie, o gasiti aici (link). Va multumim!

Foto: Copiii de la Scoala Ady Endre, cl a III-a

1 thought on “Petitie online”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s