Tabara de Acasa, Tabara de Sanatate, Tabere cu Suflet, WeCare

Curs de sanatate

TabereCuSuflet0111Miercuri, 29 aprilie, cativa copii din Tabere cu Suflet au avut sansa sa asiste la un curs special, de spalat pe dinti, alaturi de d-na Doctor Laura Ghibu. “Mi s-a parut interesant si bine explicat, foarte frumoasa ideea!” ne-a dezvaluit Maia, la final:)
A fost un adevarat Curs de Sanatate, caci am aflat o multime de lucruri interesante, nu doar cum sa ne spalam pe dinti! Saptamana viitoare va avea loc partea a doua, la care va asteptam cu drag:)

In acest curs d-na Doctor ne-a povestit o multime de lucuri interesante. Am aflat despre melatonina – sindromul fericirii si al tineretii, precum si cat de  importante pentru  sanatate sunt somnul, igiena, dieta, precum si spalatul pe dinti. “Foarte multe boli intra prin gura” ne-a spune dansa, iar daca nu ne spalam corect pe dinti putem face pana si infarct miocardic. In schimb, “daca iti ingrijesti bine dintii, tot corpul este mai sanatos!” Iar ca exemplu personal, dansa ne-a povestit cum a reusit sa ingrijeasca 3 bolnavi de coronavirus care locuiau cu ea in casa, fara sa se imbolnaveasca!

Am mai aflat despre bacteriile rele si cele bune si ca avem 2.5 kg de bacterii pe care le caram cu noi:) Apoi am vazut cum arata, la microscop, placa bacteriana  si am inteles de ce este important sa o curatam zilnic. In final am aflat care sunt cele mai bune instrumente  pe care le putem folosi pentru a curata bacteriile rele dintre dinti.

In cursul urmator, care va avea loc miercuri, 6 mai, la aceeasi ora – 18:00, vom face exercitii practice de spalat pe dinti cu aceste instrumente. Cursul este Probono si este deschis pentru oricine, fie ca este din Tabere cu Suflet sau nu. Pentru inscrieri va rugam sa intrati aici, alegand Tabara de Acasa, apoi Tabara de Sanatate.

D-na doctor recomanda  pentru aceasta demonstratie o periuta Curaprox. Este vorba de o periuta speciala,  “foarte moale si extrem de deasa” dupa cum ne spune d-na Doctor. Se poate achizitiona cu usurinta, din farmacii sau online. Este facuta din poliester, asa ca poate fi spalata si folosita o perioada mult mai indelungata decat o periuta normala.

Foto: Tabere cu Suflet

1 thought on “Curs de sanatate”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s