ProDemos, Tabere, Tabere cu Suflet, WeCare, Weekend Activ

Scrisoare deschisa catre Presedinte

presedinte0La inceputul saptamanii, Presedintele Romaniei a anuntat ca starea de urgenta se incheie pe 14 mai, ceea ce ne-a bucurat nespus si ne-a dat sperante in vederea reluarii activitatilor Weekend Activ, al caror program a fost anuntat inca din luna februarie:) Pana acum nu a aparut insa legea care reglementeaza starea de alerta, asa ca nu stim, cu doar 7 zile inainte de prima iesire, conditiile in care putem relua activitatea😦 In plus se apropie Taberele de Vara si ne suna parintii daca se mai fac sau nu, iar noi nu stim ce sa le raspundem! Pentru aflarea acestor informatii am semnat si o petitie online. Cum nu am primit un raspuns, am decis sa ii scriem direct D-lui Presedinte.

Iata textul integral al scrisorii:

“Stimate Dle Presedinte,

Va scriu din partea Asociatiei Tabere cu Suflet din Bucuresti. Asociatia noastra organizeaza diferite activitati pentru copii: tabere, iesiri de weekend, activitati Probono, fiind organizata sub forma de club sportiv, avand ca sporturi principale schi si ciclism.

Primul motiv pentru care va scriu este ca am aflat din conferinta dvs de presa din 4 mai ca starea de urgenta ia sfarsit in 14 mai, iar incepand din 15 mai incepe starea de alerta si vor fi permise sporturile individuale. Pentru copiii din Asociatia noastra, si banuiesc ca nu numai pentru ei, primavara aceasta a trecut destul de greu, iar acum abia asteapta sa poata iesi in natura, cu bicicletele. As vrea sa ii pot ajuta, mergand la o tura cu ei, in masura in care acest lucru este permis, evident. Cum nu a aparut o noua lege care sa reglementeze aceasta situatie, imi permit sa va intreb pe dvs: in conditiile date, sambata, 16 mai sau duminica, 17 mai, pot iesi cu 2 copii, la o tura cu bicicletele,  avand grija sa fie respectate regulile de distantare fizica, de igiena si de formare a unui grup de maxim 3 persoane?  Daca da, pot iesi si in afara Bucurestiului, sau trebuie sa ma limitez la strazile din Bucuresti?
Imi permit sa va intreb acest lucru deoarece obisnuim sa anuntam programul cu minim o saptamana in avans, pentru a lasa membrilor timpul necesar sa se pregateasca.

Al doilea motiv este legat de tabere. In perioada 14 iunie – 11 septembrie 2020, avem 13 saptamani de tabere consecutive, al caror program a fost anuntat inca din luna decembrie 2019. La inceputul anului s-au inscris mai multi copii apoi, in timpul starii de urgenta, inscrierile au inghetat. Avansurile pentru rezervarea cazarii sunt deja platite, asa ca daca taberele nu se mai pot tine ar trebui sa stim cat mai repede ca sa putem cere avansurile inapoi.
Daca dimpotriva, putem organiza tabere, chiar si cu un numar minim de copii (3-10 copii), de asemenea ar trebui sa stim, ca sa reincepem promovarea.
Puteti sa ma ajutati spunandu-mi pe care dintre cele doua variante sa merg?

In plus, ne-au sunat mai multe mame si ne-au intreaba daca mai organizam taberele sau nu, iar eu le-am spus ca nu stiu, ca nu depinde de mine, si le-am promis ca o  sa va scriu dvs. Puteti, va rog, sa imi transmiteti ce sa le raspund?
Va multumesc din suflet!

Astept cu speranta raspunsul dvs.
Doamne Ajuta!”

Radu Savin – Asociatia Tabere cu Suflet

Iata raspunsul primit din partea Ministerului Edicatiei si Cercetarii

4 thoughts on “Scrisoare deschisa catre Presedinte”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s