Drumetie, Sinaia, Tabere cu Suflet, Weekend Activ

In Poiana cu Narcise

Narcisa1Duminica va invitam la o drumetie in Rezervatia de Narcise din Muntii Baiului, sa ne bucuram de natura si sa admiram aceste frumoase flori la vremea cand infloresc! Vom merge intr-un format restrans, pentru a putea respecta masurile impuse de starea de alerta.

Rezervatia de Narcise
Rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise din Muntii Baiului este unul dintre cele mai interesante si mai putin cunoscute obiective turistice din Valea Prahovei. Cu o suprafata de 20 de hectare, este situata pe un versant sudic al Culmii Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri. Versantul incanta prin frumuseatea naturala, cu izvoare si palcuri intinse de narcise albe.

Legenda Narcisei
NarcisusIn mitologia greaca, Narcis era un tanar foarte frumos, atat de frumos incat toate nimfele se indragosteau de el. El insa se plimba toata ziua ingandurat, si nici nu le baga in seama. Una dintre nimfe, pe nume Echo, s-a indragostit de ela tata de tare incat il urma peste tot, sperand la un cuvant macar din partea lui. Cum acesta nu a venit, pana la urma a murit din dragoste. Si astfel a aparut Ecoul!
Nemesis, Zeita Razbunarii, vazand cruda lui indiferenta, i-a menit sa se indragosteasca de el insusi si sa nu poata iubi pe nimeni altcineva, si astfel sa isi cunoasca moartea. Ajungand pe malul unui lac, Narcis si-a zarit propriul chip in oglinda apei. Vrand sa il imbratiseze, a cazut in adancuri si s-a inecat.
Nimfele au venit sa il planga si l-au transformat intr-o floare alba care sa le aminteasca mereu de cel pe care l-au iubit atata in zadar. Se zice ca narcisa isi tine mereu capul in jos, pentru ca il imita pe Narcis care se admira in apa. Mai multe

Weekend Activ

Ce: Drumetie cu un numar restrans de participanti (3 persoane), cu respectarea masurilor de prevenire a raspandire a coronavirusului.

Cand: Duminica, 24 mai 2020

Unde: Sinaia

Dificultate: Este un traseu nemarcat, cu lungimea de 14 km si diferenta de nivel de 500 m. Se merge pe drum forestier, apoi pe albia unui rau. Nu este un traseu lung, insa in ultima parte se urca pieptis pe Valea Rea, pe o poteca cu multe pietre.

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grup de 3 persoane (2 participanti + 1 ghid) si vom respecta regulile igiena si de distantare fizica atat in timpul mersului cat si  in timpul pauzelor

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. In cazul in care doriti sa deveniti membru, gasiti aici toate detaliile

Ce oferim: Masca protectie, spirt sau gel dezinfectant, ghid insotitor, supraveghere copii, apa la inceputul turei si, nu in ultimul rand, garantia unei zile memorabile:) La cerere putem oferi transport din Bucuresti in microbuzul Tabere cu Suflet.

Contributie: In mod normal pretul este 40 lei, insa stim ca traversem un moment mai dificil in aceasta perioada, asa ca nu am fixat o suma pentru acesta iesire. Ramane la latitudinea fiecaruia sa ofere cat poate.

Card Weekend Activ: Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de gratuitate. Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Meteo: Deocamdata se anunta vreme buna pentru weekend, cu 14 grade si fara precipitatii, insa pot aparea modificari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie in Poiana cu Narcise

Foto: Tabere cu Suflet
Tabloul Echo si Narcissus de John William Waterhouse (1849 -1917)


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s