Coronavirus, Tabere cu Suflet, WeCare

Rolul Taberelor si masurile de preventie

TabereCuSuflet2370In acest moment taberele au devenit mai importante ca niciodata pentru echilibrul psihic al copiilor. Pentru a le permite sa se bucura in continuare, in deplina siguranta, de acestea, in urma dialogului purtat cu Adminsitratia Prezidentiala, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, am creat un set de masuri de prevenire a raspandirii coronavirusului.

Starea de urgenta instalata in luna martie din cauza epidemiei de coronavirus, a insemnat o incercare deosebita pentru noi toti, indiferent de varsta. Schimbarea mediului de lucru sau imposibilitatea de a-ti vedea colegii a generat o multime de probleme medicale in randul copiilor si adolescentilor. In primul rand au fost diferite probleme psihice, precum si diverse somatizari sau manifestari in plan fizic, unele cu efect pe termen lung. Indiferent de solutia de tratament, este important sa eliminam cauza prin revenirea, pe cat posibil, la situata anterioara declansarii epidemiei, astfel incat copiii sa poata socializa din nou cu copii de aceeasi varsta.
Taberele fac parte din viata multor copii, de aceea este foarte important sa le oferim posibilitatea sa se bucure in continuare de ele:)

Este o problema insa, caci tabara, la fel ca orice grup, reprezinta un pericol potential de contaminare si, prin aceasta, de raspandire a coronavirusului. De aceea am gandit un plan in 7 pasi pentru prevenirea raspandirii virusului:

  1. La toate taberele din perioada 14 iunie – 19 iulie a fost redus numarul de copii la maxim 6-7 participanti.
  2. Toate taberele din perioada 14 iunie – 12 iulie au fost mutate in Vila Tabere cu Suflet de la Sinaia, pentru a putea controla mai bine conditiile de cazare si masa.
  3. Pentru a participa la tabara trebuie semnata fisa de sanatate (link) prin care parintii / tutorii decalara orice simptome legate de coronavirus.
  4. La intrarea in tabara copiilor li se ia temperatura iar starea de sanatate este monitorizata permanent, urmarindu-se in mod special simptomele specifice infectarii cu virusul COVID 19.
  5. In ce priveste conditiile de igiena, copiilor li se comunica inca de la intrarea in tabara importanta spalarii mainilor, instructorii si supraveghetorii poarte in permanenta cu ei sapun, apa si dezinfectant, iar inainte si dupa orice activitate li se aminteste copiilor sa spele pe maini.
  6. Tot in legatura cu conditiile de igena, la intrarea in Vila a fost creata o zona tampon unde se lasa incaltamintea de exterior.
  7. In timpul taberei se evita pe cat posibil interactiunea cu alte persoane. Nu stam cu masca, insa, daca este cazul, atunci cand suntem in locuri in care se gasesc si alte persoane, cum ar fi la muzeu sau in telecabina, folosim masca.

Pentru taberele de dupa 15 iulie asteptam sa vedem masurile care vor fi anuntate de autoritati, pentru a sti cum sa reactionam.
Pana atunci, daca aveti si alte sugestii, va incurajam sa ne spuneti. Suntem cat se poate de deschisi, caci si noi suntem parinti si vrem sa ne protejam copiii. Va multumim!

Foto: Tabere cu Suflet

4 thoughts on “Rolul Taberelor si masurile de preventie”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s