Drumetie, Pe Carari de Munte, Sinaia, Tabere, Tabere cu Suflet, Vara

Pe Carari de Munte – In Gradina Reginei

TabereCuSuflet0208Prognoza arata ploaie toata ziua, in Tabara Pe Carari de Munte! Nu ne-am lasat infricosati insa si am pornit la drum inspre Poteca Spiridusilor si Gradina Reginei! Si bine am facut caci am avut parte de o drumetie minunata, in care am vazut o multime de lucruri interesante:)

De dimineata a aparut timid soarele, asa ca nu am stat mult pe ganduri si ne-am echipat pentru drumetie. Am urcat spre Gradina Reginei, insa pe drum am mers intai in Cheile Pelesului unde am admirat traseele de catarat de la Faleza Franceza, iar copiii care au participat si la Tabara Micii Alpinisti de saptamana trecuta au observat diferitele grade de dificultate ale traseelor.
De aici am urcat prin lastaris, pe o poteca a caprelor de munte, am trecut pe langa alte doua faleze, iar dupa un asalt final, am ajuns pe drumul pietruit si atat de placut de pe Poteca Reginei. Am continuat sa urcam spre Poiana Reginei, insa pe drum am facut un mic ocol la Stanca Franz Joeseph.
In Poiana Reginei am gasit alti prieteni care se catarau, ne-am dat cu ei pe slackline, apoi am continuat pe drumul nostru. In mijlocul Poienii am facut un scurt popas, am cules flori si am mancat.
La intoarcere am coborat prin Padurea Spiridusilor inspre Poiana Tapului. Din pacate am gasit multi copaci rapusi de furtuna, asa ca drumul a devenit o adevarata aventura!
Dupa ce am coborat in Drumul Regelui am trecut pe la cariera unde am gasit doi alpinsiti care bateau de zor trasee noi.
Din pacate ploaia, care ne amenintase tot drumul, a inceput in forta, stricand bucuria copiilor care incepusera sa se catere la baza traseelor.
Ultima parte, cea de pe Drumul Regelui, ar fi trebuit sa fie cea mai usoara! Defrisarile masive si camioanele cu remorci imense de copaci taiati au transformat vechiul drum in doua sleauri uriase, pline de noroi, asa ca portiunea cea frumoasa s-a transformat in cea mai neplacuta:(

Pana la urma a fost o drumetie frumoasa, in care copiii au vazut si au aflat multe lucruri iteresante:)
Traseul ne-a luat cam 6 ore, asa ca dupa amiaza ne-am odihnit putin. Cum seara a continuat sa ploua, am ramas in casa si am pictat.
Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

1 thought on “Pe Carari de Munte – In Gradina Reginei”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s