Drumetie, Pe Carari de Munte, Sinaia, Tabere, Tabere cu Suflet, Vara

Pe Carari de Munte – In Poiana cu Narcise

TabereCuSuflet0173Tabara Pe Carari de Munte a continuat cu o noua drumetie la fel de frumoasa ca si cea de ieri! De data aceasta am urcat la Rezervatia de Narcise din M-tii Baiului, am admirat narcisele salbatice si alte flori minunate si ne-am bucurat de farmecul discret al acestor munti cu culmi domoale ce amintesc de o simfonie de Mahler!

Astazi am avut parte de cea mai buna zi de pana acum:) Era anunat, ca de obicei, toata ziua ploaie, insa ne-a obisnuit deja sa nu ne incredem foarte mult in prognoze:) Si bien am facut caci am avut parte de o singura repriza de 20 de minute de ploaie, iar in rest a fost soare:)

Am ales sa facem un traseu nemarcat in Muntii Baiului, avand ca obiectiv Rezervatia Botanica “Poiana cu Narcise”. Mai intai am urcat pe Valea Rea unde, chiar la capat, cand am ajuns la portiunea bolovanoasa care da numele vaii, a inceput sa ploua. Am profitat si am facut o pauza de masa sub un pom, iar apoi, cu enerhgie proaspata, cand s-a oprit ploaia am urcat mai departe.

Ajunsi in Poiana cu Narcise am inteles de ce este Rezervatie Botanica! Erau o multime de flori deosebite, care mai de care mai frumoase: Irisi, Gentiane, Garofite, Papucul Doamnei, Trandafiri salbatici si alte multe flori pe care nu le stim. Sus, chiar cand sa iesim in creasta, am gasit si ultimele patru Narcise din acest sezon:)

Ajunsi pe creasta chiar sub Varful Baiul Mare (1908 m), ne-am tras sufletul dupa cei 1000 m diferenta de nivel urcati, apoi am admirat privelistea superba care se deschidea catre Masivul Bucegi, iar Radu ne-a aratat toate vaile si ne-a spus denumirile lor. Coborarea a fost mai placuta decat urcarea, iar dupa fix 8 ore de la plecare am ajuns din nou in Sinaia.

A fost o tura foarte frumoasa, nu foarte usoara, insa copiii s-au descurcat de minune!

Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

1 thought on “Pe Carari de Munte – In Poiana cu Narcise”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s