Bolintin, Ciclism, Tabere cu Suflet, Weekend Activ

Cu bicicletele pe Drumul Romanilor

taberecusuflet-0446Sambata, 9 noiembrie, va invitam la o plimbare cu bicicletele pe Drumul Romanilor – un drum misterios, pe care localnicii il mai numesc si Drumul Hotilor de Cai. Vom merge pe langa un tarc de vanatoare cu mistreti si caprioare si vom vizita Manastirea din Padurea cea Mare de la Bolintin – unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din Tara Romaneasca!

taberecusuflet0016Vechiul Drum al Hotilor de Cai, despre care putini mai stiu, coboara din Tara Ardealului, apoi se strecoara printre dealuri, prin paduri, ocolind orasele mari, pana la Dunare. Noi vom descoperi o mica portiune din acest lung drum, la doar 30 km de Bucuresti.
Drumul traverseaza o padure frumoasa – ‘Padurea cea mare de la Bolintin’ – in care se afla unul dintre cele mai mari tarcuri de vantoare din tara, in care putem vedea mistreti, caprioare si alte animale salbatice. Mai multe detalii

taberecusuflet0106Manastirea cu hramul Buna Vestire din Padurea cea Mare de la Bolintin a stat la rascruce de drumuri si vremuri, ca sfant lacas de inchinaciune. Intr-un manuscris gasit aflat la Muntele Athos, apare numele Manastirii de la Bolintin in timpul domnitorului Basarab I (1310 – 1352) fiind chiar una din locasele de cult importante din aceea vreme in Tara Romaneasca. Mai multe detalii

 

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura Velo

Cand: Sambata, 9 noiembrie

Unde: Bolintin

Cine: Iesire deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Dificultate: Redusa, pot veni si copii. Lungimea traseului este de 30 km iar diferenta de nivel este de 50 m. Se merge 100% off road. Timpul estimat de parcurgere este de 3-5 ore.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, produs energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cu o saptamana inainte.

Cost: 30 lei. Reducere 20% pentru posesorii de carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 5 noiembrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe Drumul Romanilor.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet.ro

2 thoughts on “Cu bicicletele pe Drumul Romanilor”

Leave a comment