Ciclism, Comana, Coronavirus, Tabere cu Suflet, WeCare, Weekend Activ

In Rezervatia de Bujori

TabereCuSuflet0140Dupa doua luni de stat in case simtim nevoia sa incepem sa visam din nou! Ne face mare placere sa redeschidem programul Weekend Activ si sa planuim urmatoarele iesiri cu copiii, cu bicicleta, la catarat si chiar la schi:)
Pana atunci va invitam duminica, 17 mai, la o tura cu bicicletele in format restrans, in cautarea Bujorilor infloriti!

Ce: O Tura Velo speciala, cu un numar restrans de participanti (3-6 persoane), cu respectarea regulilor de prevenire a infectarii cu coronavirus.

Cand: Duminica, 17 mai

Unde: Comana

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grup de maxim 3 persoane (2 participanti + 1 ghid) si vom respecta regulile igiena si regulile de distantare fizica atat in timpul mersului pe bicicleta, cat si  in timpul pauzelor

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii

Distanta: Tura are o lungime de 15 – 18 km, functie de varianta abordata, cu o diferenta de nivel de 100 m. Timpul estimat de parcurgere este de 3 ore.

Dificultate: Redusa, pot veni si copiii. Vom merge pe drumuri forestiere si poteci prin padure. Este recomandat sa aveti o bicicleta pregatita si ceva antrenament.

Ce oferim: Masca protectie, Spirt sau gel dezinfectant, Ghid insotitor la fiecare 2 participanti, Indrumare traseu, Taxa de intrare in Parcul Natural Comana – Rezervatia de Bujori, Supraveghere copii, Apa la inceputul turei. La cerere putem oferi inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cat de repede.

Contributie: In mod normal pretul este 40 lei, insa stim ca traversem un moment mai dificil in aceasta perioada, asa ca nu am fixat o suma pentru acesta iesire. Ramane la latitudinea fiecaruia sa ofere cat poate.

Card Weekend Activ: Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de gratuitate

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate la 2-4 participanti. Ocuparea lor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima iesire cu biciclete

Parcul Natural Comana este situat la 30 km sud de Bucuresti. Parcul cuprinde trei arii protejate: Rezervatia Stiintifica de Ghimpe (Ruscus aculeatus), Rezervatia Stiintifica de Bujor (Paeonia peregrina) si Balta Comana (Delta Neajlovului). Aici de gasesc paduri de Plop Alb, de Tei sau de Salcam.
Este o zona de o frumusete naturala deosebita si, in plus, cu o multime de vestigii istorice inedite. Mai multe detalii

TabereCuSuflet0140Bujorul Romanesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) are multe legende! Se spune ca numele vine de la Paeon, Zeul Medicinei. La inceput, Paeon era discipolul lui Asclepius. Era un tanar foarte talentat, cu parul de culoare rosie. Fiind harnic si plin de talent, a devent repede mult mai bun decat maestrul sau, fiind apreciat chiar si de zei. Asclepius, gelos pe succesul sau, s-a gandit sa il omoare. Atunci Zeus, pentru a-l scapa de mania lui Asclepius, l-a trasformat pe Paeon intr-o floare, care a capatat culoarea rosie a parului sau.
Intr-adevar, bujorii au fost cultivati in trecut pentru proprietatile lor medicinale. In Evul Mediu se credea ca florile de bujor pot alunga spiritele malefice si erau un remediu general, pentru orice tip de boala sau durere. In japoneza, bujorul se numeste Ebisugusuri, adica „leac medicinal din China” si era folosit pentru tratarea durerilor, astmului si a epilepsiei. Mai multe povesti despre Bujori

Iata cateva poze primite astazi, de la Parcul Natural Comana:


Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet, Parcul Natural Comana

 

Advertisement

1 thought on “In Rezervatia de Bujori”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s