Arges, Ciclism, Tabere cu Suflet, Weekend Activ

Pe malul Argesului

TabereCuSuflet0318Duminica, printre picaturile de ploaie, am plecat sa exploram pe biciclete o noua portiune din traseul de pe malul Argesului. Am pedalat de-a lungul lacului Mihailesti si apoi putin in aval, si am descoperit o zona foarte frumoasa, cu peisaj de delta! 

De dimineata, cand ne-am trezit, era soare, insa prognoza pentru dupa-amiaza nu era prea buna. Dupa doua luni de stat in casa este important sa facem miscare si sa profitam de fiecare zi libera, asa ca nu am stat mult pe ganduri si ne-am luat bicicletele pentru o tura pe malul Lacului Mihailesti. Cand am ajuns vantul batea destul de tare iar cerul ne privea amenintator, insa nu era ploaie. Asa ca am descarcat bicicletele si am pornit in aventura:)

In prima parte a drumului am fost insotiti de un grup de avioane de la aerodromul Clinceni care faceau tot felul de loopinguri si acrobatii! Apoi avioanele s-au retras si ne-au lasat sa admiram linistea lacului si pasarile de balta. Am vazut pescarusi, cormorani, lisite, egrete si cateva berze:)
Ajunsi la capatul lacului am facut o mica pauza si am mancat. Cum ploaia tot nu dadea semne sa vina iar digul arata imbietor in continuare, am continuat sa pedalam spre vest, cu gandul sa implinim tura si sa dam roata lacului. Podul era insa rupt, asa ca am pedalat in continuare spre podul de cale ferata. Ajunsi la capatul digului am renuntat la ideea de a mai traversa Argesul, ne-am plimbat putin prin padurea Teghes pana pe malul raului, apoi ne-am intors. Am fost norocosi, caci chiar cand am ajuns la masina a inceput sa ploua!
A fost o tura frumoasa, de 27 km, pe drumuri de pamant si pe poteci prin padure.
Iata cateva poze de pe traseu:

Foto: Tabere cu Suflet

1 thought on “Pe malul Argesului”

Leave a comment