Caldararu, Cernica, Ciclism, Tabere cu Suflet, Weekend Activ

Pe malul Lacului Cernica

TabereCuSuflet0087De dimineata prognoza nu era tocmai incurajatoare! Ne-am luat totusi inima in dinti, am pus bicicletele pe masina si am pornit spre Cernica, pentru o tura in jurul Lacului. Aveam si un plan de backup, insa nu a fost cazul, caci pana la urma a fost o zi perfecta: ploaia ne-a ocolit, iar in padure am gasit traseele uscate si nu mai bune de pedalat:)

Prognoza spunea ca ploua dupa-amiaza, insa nici nu am ajuns bine la Parcul de Aventura ca a inceput sa picure. Nu ne-am descurajat, am dat bicicletele jos de pe masina si am plecat in tura de pe malul Lacului. Am trecut barajul si am intrat in Padurea Caldararu, am trecut pe langa turnul de tiroliana apoi am intrat in poteca de la marginea stufarisului. Desi am traversat cateva portiuni mai tehnice, copiii s-au descurcat de minune:) Ajunsi in dreptul manastirii Cernica am facut o mica pauza in care i-am admirat imaginea reflectata in apa si am aflat povestea ei, precum si a schitului Iezer-Vorniceasca de vis-a-vis.
La intoarcere am trecut pe langa niste pescari care tocmai prindeau peste cand am trecut pe langa ei. Copiii au intrat in vorba cu ei, ocazie cu care au aflat speciile de pesti care traiesc in lac.
Dupa baraj am pedalat putin pe asfalt, dupa care am intrat in Padurea Cernica si am mers pe malul Lacurilor multicolore.
La final ne-am oprit pentru un popas binemeritat in curtea Manastirii Cernica, unde am mancat, am povestit si ne-am hranit spiritul:)
La iesirea din Manastire am zarit un nor negru, de furtuna, care se apropia amenintator chiar din directia in care se aflau masinile! Noroc ca nu mai aveam decat ceva mai mult de un km pana la ele, asa ca am scapat neudati:)

A fost o zi foarte minunata pana la urma, la capatul careia am aflat sensuri noi pentru proverbul cu ziua buna se cunoaste de dimineata:)
Drept dovada, iata cateva poze de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

1 thought on “Pe malul Lacului Cernica”

Leave a comment